Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sumaišyti su faršu, paskaninti pipirais ir druska. Į mėsos ir bulvių mišinį supilti vandenį ir aliejų, išmaišyti ir sukrėsti į karščiui atsparų indą. Kepti 30-40 min. vidutinio karštumo orkaitėje, kol išgaruos skystis. Iškepusią masę aplieti išplaktais kiaušiniais, sumaišytais su kefyru, ir dar 15 min. pašauti atgal į orkaite. Valgyti su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kefyro
1.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
250 gramų mesos (faršas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sumaišyti su faršu, paskaninti pipirais ir druska. Į mėsos ir bulvių mišinį supilti vandenį ir aliejų, išmaišyti ir sukrėsti į karščiui atsparų indą. Kepti 30-40 min. vidutinio karštumo orkaitėje, kol išgaruos skystis. Iškepusią masę aplieti išplaktais kiaušiniais, sumaišytais su kefyru, ir dar 15 min. pašauti atgal į orkaite. Valgyti su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis.