Virtas bulves sumalame ir suminkome su kiaušiniu, grietine, krakmolu, miltais bei šiek tiek druskos. Iš gautos bulvių tešlos formuojame nedidelius virtinukus. Dedame virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol visi virtinukai iškyla į paviršių. Padažui galima naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus grybus. Grybus susmulkiname ir kartu su smulkintu svogūnu pakepiname keptuvėje su sviestu. Svogūnams suminkštėjus ir grybams šiek tiek apkepus, supilame grietinėlę, pasūdome ir dar apie 10 min. patroškiname. Gautu padažu užpilame bulvių virtinukus ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Ramunė
INGREDIENTAI:
350 gramų bulvių (virtos)
3 valgomieji šaukštai krakmolo
šiek tiek krapų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
120 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virtas bulves sumalame ir suminkome su kiaušiniu, grietine, krakmolu, miltais bei šiek tiek druskos. Iš gautos bulvių tešlos formuojame nedidelius virtinukus. Dedame virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol visi virtinukai iškyla į paviršių. Padažui galima naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus grybus. Grybus susmulkiname ir kartu su smulkintu svogūnu pakepiname keptuvėje su sviestu. Svogūnams suminkštėjus ir grybams šiek tiek apkepus, supilame grietinėlę, pasūdome ir dar apie 10 min. patroškiname. Gautu padažu užpilame bulvių virtinukus ir patiekiame. Skanaus.