šiek tiek bulvių (didelės, virtos su lupenomis, 5-6)
šiek tiek kmynų
šiek tiek kiaušinių (1-2)
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių ("Vegeta")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuplauti, išvirti su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, sudėti prieskonius (kmynus) ir miltus. Minkyti tol, kol tešla nelips prie rankų. Iš tešlos padaryti nedidelius, storus rombo formos blynelius ir virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Galima valgyti, kaip garnyrą, ar prie švilpikų pasigaminti padažą, kaip leidžia fantazija. Skanaus.
Autorius: Dalia
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (didelės, virtos su lupenomis, 5-6)
šiek tiek kmynų
šiek tiek kiaušinių (1-2)
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių ("Vegeta")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuplauti, išvirti su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, sudėti prieskonius (kmynus) ir miltus. Minkyti tol, kol tešla nelips prie rankų. Iš tešlos padaryti nedidelius, storus rombo formos blynelius ir virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Galima valgyti, kaip garnyrą, ar prie švilpikų pasigaminti padažą, kaip leidžia fantazija. Skanaus.