INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių (pailgos, vienodos)
- 4 vienetai kiaulės lašinių (griežinėliai)
- šiek tiek taukų (riebalų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lašinukus supjaustyti turimų bulvių dydžio nestorais griežinėliais.
Nuplautas bulves gražiai nuskusti ir pamerktas palaikyti vandenyje jei ne per naktį, tai nors porą valandų.
Išėmus iš vandens leisti nuvarvėti ir sudėti ant švarios drobulės, kad visai nusausėtų.
Tada bulvėje pjauti nuo vieno galo ploną griežinėlį, bet neperpjauti visiškai. Į įpjovas įterpti po griežinėlį lašinukų ar šoninės.
Taip paruoštas bulves sudėti į keptuvę ar skardą, išteptą riebalais, ir kepti karštoje orkaitėje.
Kepti, kol bulvės bus minkštos.
REKLAMA