Bulves perpjauname pusiau, šaukšteliu išduobiame minkštimą. Minkštimą varškę ir fermentinį sūrį sumalame mėsmale, įdedame šaukštą sviesto, druskos, pipirų ir svogūnų laiškus. Viską ištriname iki lygios, vientisos masės. Bulvių puseles įdarome šia mase ir jas sujungiame. Kepimo skardą ištepame sviestu. Sudedame bulves ant kepimo skardos, pabarstome malta paprika ir druska bei sviesto drožlėmis, įdedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 min. Patiekiame karštas arba šaltas. Skanaus
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
8 vienetai bulvių (virtos su lupenomis)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
3 valgomieji šaukštai svogūnų (laiškai, kapoti)
200 gramų pieno
200 gramų varškės (liesa)
1 valgomasis šaukštas druskos (rupi)
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves perpjauname pusiau, šaukšteliu išduobiame minkštimą. Minkštimą varškę ir fermentinį sūrį sumalame mėsmale, įdedame šaukštą sviesto, druskos, pipirų ir svogūnų laiškus. Viską ištriname iki lygios, vientisos masės. Bulvių puseles įdarome šia mase ir jas sujungiame. Kepimo skardą ištepame sviestu. Sudedame bulves ant kepimo skardos, pabarstome malta paprika ir druska bei sviesto drožlėmis, įdedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 min. Patiekiame karštas arba šaltas. Skanaus