INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas paprikų
- 300 gramų pupelių (baltosios)
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek acto
- šiek tiek pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 valgomieji šaukštai žalumynų (pjaustyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupelės per naktį pamirkomos, po to su trupučiu vandens ir aliejaus patroškinamos, kol suminkštėja (bet nesuverda). Dar šiltos pupelės sumaišomos su sviesiu, pomidorų padažu, actu, grūstu česnaku ir tarkuotais svogūnais. Į salotas pridedama smulkiai supjaustytų ankštinių pipirų, įberiama druskos ir pipirų. Viskas gerai sumaišoma. Galima įdėti grietinės. Salotos patiekiamos atšaldytos.
REKLAMA