INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek krapų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek petražolių
- 10 vienetų svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 stiklinė jogurto
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų
- 600 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa supjaustoma dideliais gabalais ir sudedama į verdantį vandenį (vanduo turi apsemti visą mėsą), kartu suberiami pipirai, sumetami lauro lapeliai. Verdama ant mažos ugnies. Netrukus sudedami svogūnai. Kai nuverda pusė vandens, sultinys perkošiamas. Truputyje atvėsusio sultinio išleidžiami miltai, supilamas jogurtas, viskas gerai išsukama ir užvirinama. Į užvirintą masę sudedama mėsa ir svogūnai. Puodą nukėlus nuo ugnies, troškinys truputį pravėsinamas. Prieš patiekiant, jis uždaromas su citrinos sultimis suplaktais tryniais ir sumaišomas su sviestu, sumaišytu su raudonaisiais pipirais ir druska. Petražolės ir krapai smulkiai supjaustomi ir užberiami ant troškinio. Troškinys patiekiamas karštas. Patiekalui tinka ir ėriuko mėsa.
REKLAMA