Brazilijoje šie saldainiai - vienas pagrindinių vaikiškų švenčių patiekalų. Vaikams patinka juos ne tik valgyti, bet ir daryti, tik masė turi būti pakankamai atvėsinta. Į storomis, nepridegančiomis sienelėmis puodą supilti kondensuoto pieno indelį, suberti kakavą, medine mentele gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol masė nepradės atlipinėti nuo sienelių. Gautą masę ataušinti tiek, kad galima būtų paimti į rankas. Rankas pasitepti aliejumi ir daryti nedidelius 1,5-2 cm skersmens rutuliukus, juos apvolioti kokoso drožlėse arba maltuose riešutuose ir dėti ant pergamentinio popieriaus. Padarytus 1-2 valandoms pastatyti į šaldytuvą, kad sukietėtų. Apvoliojimui galima naudoti įvairiausius produktus - spalvotus torto pabarstus, tarkuotą šokoladą ar tiesiog kakavą. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
2.5 valgomojo šaukšto kakavos
šiek tiek kokosų (drožlės)
šiek tiek riešutų (malti)
1 vienetas kondensuoto pieno (indelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Brazilijoje šie saldainiai - vienas pagrindinių vaikiškų švenčių patiekalų. Vaikams patinka juos ne tik valgyti, bet ir daryti, tik masė turi būti pakankamai atvėsinta. Į storomis, nepridegančiomis sienelėmis puodą supilti kondensuoto pieno indelį, suberti kakavą, medine mentele gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol masė nepradės atlipinėti nuo sienelių. Gautą masę ataušinti tiek, kad galima būtų paimti į rankas. Rankas pasitepti aliejumi ir daryti nedidelius 1,5-2 cm skersmens rutuliukus, juos apvolioti kokoso drožlėse arba maltuose riešutuose ir dėti ant pergamentinio popieriaus. Padarytus 1-2 valandoms pastatyti į šaldytuvą, kad sukietėtų. Apvoliojimui galima naudoti įvairiausius produktus - spalvotus torto pabarstus, tarkuotą šokoladą ar tiesiog kakavą. Skanaus.