Braškes perpjauti per pusę. Nuo vienos citrinos nutarkuoti žievelę. Iš abiejų citrinų išspausti sultis. Avokadą nulupti, supjaustyti šiaudeliais ir aplaistyti citrinos sultimis. Braškes, avokadą kartu su krevetėmis sudėti į salotinę lėkštę. Sumaišyti actą, aliejų, druską ir žiupsnelį cukraus. Gautu padažu aplaistyti salotas. Jogurtą sumaišyti su citrinos žievele ir užpilti ant salotų. Salotas papuošti baziliku.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 vienetas avokadų
šiek tiek bazilikų
2 vienetai citrinų
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 valgomieji šaukštai acto (aviečių)
1 stiklinė jogurto (natūralus)
8 vienetai krevečių be kevalo (virtos)
300 gramų braškių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Braškes perpjauti per pusę. Nuo vienos citrinos nutarkuoti žievelę. Iš abiejų citrinų išspausti sultis. Avokadą nulupti, supjaustyti šiaudeliais ir aplaistyti citrinos sultimis. Braškes, avokadą kartu su krevetėmis sudėti į salotinę lėkštę. Sumaišyti actą, aliejų, druską ir žiupsnelį cukraus. Gautu padažu aplaistyti salotas. Jogurtą sumaišyti su citrinos žievele ir užpilti ant salotų. Salotas papuošti baziliku.