Pirmiausia pasiruoškite želatiną - užpilkite ją maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikite 10 minučių. Tuomet paimkite didelį indą, dėkite į jį cukrų bei želė, išmaišykite, užpilkite 300 ml karšto vandens ir gerai viską išmaišykite, kad cukrus bei želė ištirptų. Pamirkintą želatiną užkaiskite ir maišant ištirpinkite, tačiau neužvirkite. Tuomet želatiną ir želė sumaišykite į vientisą masę ir palikite, kad atauštų iki kambario temperatūros. Atvėsus plakite masę apie 20 minučių, kol masė sutirštės. Masę gerai išplakus pilkite ją į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite jos paviršių ir uždengę dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Masei sustingus apverskite ją ir nuimkite popierių. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką apvoliokite cukraus pudroje. Skanaus.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
160 gramų cukraus
400 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
40 gramų želės (braškių skonio)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasiruoškite želatiną - užpilkite ją maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikite 10 minučių. Tuomet paimkite didelį indą, dėkite į jį cukrų bei želė, išmaišykite, užpilkite 300 ml karšto vandens ir gerai viską išmaišykite, kad cukrus bei želė ištirptų. Pamirkintą želatiną užkaiskite ir maišant ištirpinkite, tačiau neužvirkite. Tuomet želatiną ir želė sumaišykite į vientisą masę ir palikite, kad atauštų iki kambario temperatūros. Atvėsus plakite masę apie 20 minučių, kol masė sutirštės. Masę gerai išplakus pilkite ją į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite jos paviršių ir uždengę dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Masei sustingus apverskite ją ir nuimkite popierių. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką apvoliokite cukraus pudroje. Skanaus.