Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti 2 baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Iškepę lietiniai aptepami varškės įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų. Skanaus.
Autorius: Rosita
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
500 gramų varškės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti 2 baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Iškepę lietiniai aptepami varškės įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų. Skanaus.