• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • 500 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti 2 baltymai.
    Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
    Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
    Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
    Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
    Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus.
    Iškepę lietiniai aptepami varškės įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami.
    Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant.
    Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
    Skanaus.

Autorius: Rosita

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • 500 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti 2 baltymai.
    Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
    Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
    Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
    Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
    Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus.
    Iškepę lietiniai aptepami varškės įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami.
    Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant.
    Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
    Skanaus.

Autorius: Rosita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų