INGREDIENTAI:
- 30 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių (ne narvuose užaugintų vištų)
- 250 gramų kvietinių miltų
- 2/5 litro pieno
- 1/10 litro alaus (kvietinis)
- 3 gramai druskos
- šiek tiek aliejaus (neutralaus skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kremui papildomai reikės:
Cukrus, 125 g.
Miltai, 50 g.
Kiaušinių tryniai (ne narvuose užaugintų vištų), 3 vnt.
Vanilės ankštis, 1 vnt.
Pienas, 0,5 l.
Blyneliai:
Miltus supilti į indą, suformuoti “šulinį” ir į jį lėtai supilti pieną. Kiaušinius su cukrumi išplakti, supilti į miltus ir išmaišyti. Kai tešla tamps vientisa, įpilti alyvuogių aliejaus ir alaus. Viską gerai išmaišyti. 30 min - 1 val įdėti į šaldytuvą.
Kremas:
Vanilės ankštį perpjauti pusiau. Cukrų, kiaušinius ir trynius sudėti į dubenį. Energingai maišyti, kol masė taps vientisa. Sudėti miltus ir vėl viską intensyviai maišyti iki vientisos masės. Pieną užvirti, įdėti vanilės ankštis. Kai pienas pašils, nuimti jį nuo ugnies ir maišant labai iš lėto pilti į bendrą masę. Viską perdėti į virimo puodą ir nuolat maišant kaitinti apie 5 minutes. Perdėti į vėsų indą, uždengti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą. Atvėsinti iki norimos temperatūros.
Iškepti blynelius, patiekti su kremu, papildomai galima pabarstyti cinamonu ar užpilti karamele. Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai