INGREDIENTAI:
- šiek tiek bazilikų
- 6 vienetai bulvių
- šiek tiek citrinų
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek imbierų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 300 gramų moliūgų
- 1 vienetas salierų
- 1 vienetas svogūnų (didelis)
- 1 vienetas kiaulienos (skrandis)
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- šiek tiek čili pipirų
- 100 gramų lydyto sūrio
- šiek tiek ciberžolės
- šiek tiek padažo (pesto su moliūgų sėklomis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę. Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.
Sriuba verda apie pusę valandos.
Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.
Autorius: Regina Račkauskienė