• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 6 vienetai bulvių
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek česnakų
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 300 gramų moliūgų
  • 1 vienetas salierų
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 1 vienetas kiaulienos (skrandis)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek čili pipirų
  • 100 gramų lydyto sūrio
  • šiek tiek ciberžolės
  • šiek tiek padažo (pesto su moliūgų sėklomis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę. Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.

    Sriuba verda apie pusę valandos.
    Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.

    Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 6 vienetai bulvių
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek česnakų
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 300 gramų moliūgų
  • 1 vienetas salierų
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 1 vienetas kiaulienos (skrandis)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek čili pipirų
  • 100 gramų lydyto sūrio
  • šiek tiek ciberžolės
  • šiek tiek padažo (pesto su moliūgų sėklomis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę. Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.

    Sriuba verda apie pusę valandos.
    Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.

    Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų