REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame inde. Mažame prikaistuvyje (arba mikrobangų krosnelėje) virinti pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atvėsinti iki kūno temperatūros. Pilti pieną, vandenį, ir lengvai išplaktus kiaušinius į miltus. Maišyti mediniu šaukštu, po to minkyti rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, dėti po vieną šaukštą miltų (man reikėjo ~4) kol taps lengviau minkoma. Minkyti apie 3 minutes. Po to dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti švariu rankšluosčiu ir laikyti šiltai, kol padvigubės (~ 1 val.).
Mišinio plutelei gamyba: Viename dubenėlyje ištirpinti sviestą, kitame sumaišyti cukrų ir cinamoną. - Iš iškilusios tešlos iškočioti stačiakampį, jį padalinti į 64 gabaliukus (8x8). Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti kamuoliuką, pamerkti jį į tirpintą sviestą, apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į sviestu išteptą kepimo formą. Tuos pačius veiksmus pakartoji su visais likusiais kamuolėliais (galima tešlą dalinti ir į mažiau dalių,nes kuo daugiau - tuo skaniau). Uždengti kepimo formą ir palikti valandai šiltai – kilti.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temp. šilumos ir kepti pyragą 30 –35 min. Ištrauki iš orkaitės ir palikti 5 min. atvėsti (neilgiau, nes paskui bus sunku išimti). Apversti ant lėkštės ir dar šiltą valgyti, plėšant gabaliukus rankomis.
REKLAMA