Šie keksiukai yra labai purūs ir gardūs. Patiks ir dideliems, ir mažiesiems. Iš šio kiekio išeina 24 gražūs keksiukai.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 360 gramų varškės
- 360 gramų miltai
- 6 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai bananų
- 120 gramų jogurto (tinka ir graikiškas)
- 240 gramų cukraus
- 8 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 sauja šilauogių
- 1 sauja migdolų drožlių
- 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bananus sutrinti šakute, sumaišyti su varške, 2 kiaušinių tryniais, vaniliniu cukrumi bei krakmolu. Pagardinti žiupsneliu druskos. Tai bus keksiukų įdaras.
- 4 kiaušinius ir 2 baltymus išplakti su cukrumi. Pamažu plakant supilti aliejų. Sukrėsti jogurtą ir gerai permaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į skystąją masę. Viską išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
- Dėti į keksiukų formeles po du valgomus šaukštus tešlos, tuomet į vidurį įkrėsti po vieną arbatinį šaukštelį varškės ir bananų įdaro. Puošti šilauogėmis ir migdolo drožlėmis.
- Kepti 185 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Skanaus.
REKLAMA