Buroką, morką ir petražolės šaknį sutarkuoti su stambia tarka. Svogūną ir lašinius supjaustyti kubeliais. Lašinius pakepinti, vėliau įdėti svogūnus ir kepti, kol svogūnai pagels. Kai svogūnai bus gatavi sudėti burokus, morkas ir petražolės šaknį, supilti actą, cukrų, pomidorų pastą ir troškinti ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei reikia, įpilti vandens arba sultinio. Kalmarus nuplikyti, nuvalyti ir pavirti 2-3 min, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Kopūstus supjaustyti plonais šiaudeliais, įpilti vandens ir pavirti 15 min, tada sudėti bulvių gabaliukus ir dar pavirti 10 min. Praėjus šiam laikui, sudėti troškintas daržoves, kalmarus, kapotą česnaką, pasūdyti, įberti pipirų ir, užvirus, pavirti 1-2 min. Patiekti sriubą su grietine ir žalumynais.
Autorius: Saulutė
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
100 gramų kopūstų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
0.5 vieneto petražolių (šaknis)
1 vienetas svogūnų
50 gramų kiaulės lašinių
1 arbatinis šaukštelis acto (vyno)
200 gramų kalmarų
šiek tiek druskos
šiek tiek grietinės
1 vienetas burokėlių
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Buroką, morką ir petražolės šaknį sutarkuoti su stambia tarka. Svogūną ir lašinius supjaustyti kubeliais. Lašinius pakepinti, vėliau įdėti svogūnus ir kepti, kol svogūnai pagels. Kai svogūnai bus gatavi sudėti burokus, morkas ir petražolės šaknį, supilti actą, cukrų, pomidorų pastą ir troškinti ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei reikia, įpilti vandens arba sultinio. Kalmarus nuplikyti, nuvalyti ir pavirti 2-3 min, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Kopūstus supjaustyti plonais šiaudeliais, įpilti vandens ir pavirti 15 min, tada sudėti bulvių gabaliukus ir dar pavirti 10 min. Praėjus šiam laikui, sudėti troškintas daržoves, kalmarus, kapotą česnaką, pasūdyti, įberti pipirų ir, užvirus, pavirti 1-2 min. Patiekti sriubą su grietine ir žalumynais.