INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 300 gramų kopūstų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek petražolių (smulkintos)
- 80 gramų slyvų (džiovintos)
- 2 vienetai svogūnų
- 2 arbatiniai šaukšteliai acto
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1.5 litro sultinio (mėsos)
- 400 gramų burokėlių
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Džiovintus baravykus užpilti 150 ml šalto vandens, 2-3 valandas pamirkyti, tame pačiame vandenyje išvirti. Atvėsinti, atskirai nukošti nuovirą, grybus supjaustyti šiaudeliais.
Slyvas išvirti nedideliame kiekyje vandens, nukošti, nuoviro neišpilti.
Burokėlį supjaustyti šiaudeliais, pakepinti aliejuje, pridėti cukrų, pomidorų pastą, įpilti truputį sultinio, actą, patroškinti, kol burokėliai suminkštės.
Morką ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais, pakepinti.
Į verdantį sultinį sudėti supjaustytą kopūstą, lauro lapus, juoduosius pipirus, druską, 10-15 minučių pavirti.
Sudėti pakepintas morkas ir svogūnus, troškintus burokėlius, 15 minučių pavirti.
Sudėti grybus, supilti grybų ir slyvų nuovirus, 10-15 minučių pavirti, sudėti slyvas.
Patiekti su grietine, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
REKLAMA