Į puodą su vandeniu (turi būti 2-2,5l vandens) dėti gabalą jautienos ir virti 1,5 val. Po to mėsą atvėsinti ir supjaustyti kubeliais. Supjaustytus mėsos gabaliukus atgal sudėti į sultinį. Susmulkinti svogūnus, morkas sutarkuoti. Kopūstus supjaustyti šiaudeliais, o burokėlius juostelėmis. Įkaitinkite keptuvėje aliejaus (3-4 šaukštus), sudėkite burokėlius, įmaišykite actą, pomidorų pastą ir maišant kepinkite 5-7 min. Kitoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol gražiai pagels t.y. ~ 5 min. Bulves nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į sultinį. Įdėkite prieskonių, kopūstus ir virkite 5 min. Po to sudėkite kepintus burokėlius ir virkite dar 10 min. Pridėkite svogūnų, morkų, smulkintų dešrelių, prieskonių, įspauskite česnako ir virkite dar 15-20 min. Kai supilstysite sriubą į lėkštes apibarstykite šviežiais žalumynais.
Autorius: Aušrinė
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
300 gramų kopūstų (švieži)
3 vienetai laurų lapų (lapai)
200 gramų morkų
200 gramų svogūnų
800 gramų jautienos
1 arbatinis šaukštelis acto (6%)
200 gramų dešrelių (vytintos Biovela)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
400 gramų burokėlių
šiek tiek žalumynų
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą su vandeniu (turi būti 2-2,5l vandens) dėti gabalą jautienos ir virti 1,5 val. Po to mėsą atvėsinti ir supjaustyti kubeliais. Supjaustytus mėsos gabaliukus atgal sudėti į sultinį. Susmulkinti svogūnus, morkas sutarkuoti. Kopūstus supjaustyti šiaudeliais, o burokėlius juostelėmis. Įkaitinkite keptuvėje aliejaus (3-4 šaukštus), sudėkite burokėlius, įmaišykite actą, pomidorų pastą ir maišant kepinkite 5-7 min. Kitoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol gražiai pagels t.y. ~ 5 min. Bulves nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į sultinį. Įdėkite prieskonių, kopūstus ir virkite 5 min. Po to sudėkite kepintus burokėlius ir virkite dar 10 min. Pridėkite svogūnų, morkų, smulkintų dešrelių, prieskonių, įspauskite česnako ir virkite dar 15-20 min. Kai supilstysite sriubą į lėkštes apibarstykite šviežiais žalumynais.