Nuvalykite baravykus šepetėliu. Jeigu plausite - labai gerai nusausinkite. Nuvalytus baravykus supjaustykite plonomis juostemėmis ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Pakepintus baravykus pagardinkite druska ir pipirais. Ištrinkite lėkštę parpjauta skiltele česnako ir sudėkite į ją pakepintus baravykus. Susmulkinkite česnaką, kuriuo trynėte lėkštę, suberkite į atskirą dubenėlį ir apipilkite 2 šaukštais aliejaus. Supjaustykite porus plonais žiedeliais, šiek tiek pakepinkite labai gerai įkaitintame aliejuje, supilkite vyną, dar 1-2 min. pakepinkite ir užpilkite ant baravykų. Apšlakstykite aliejumi su česnakais. Skanaus.
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
1 česnakų (skiltelė)
šiek tiek juodųjų pipirų
100 gramų porų
6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gramų baltojo vyno
8 vienetai baravykų (vidutinio dydžio)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalykite baravykus šepetėliu. Jeigu plausite - labai gerai nusausinkite. Nuvalytus baravykus supjaustykite plonomis juostemėmis ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Pakepintus baravykus pagardinkite druska ir pipirais. Ištrinkite lėkštę parpjauta skiltele česnako ir sudėkite į ją pakepintus baravykus. Susmulkinkite česnaką, kuriuo trynėte lėkštę, suberkite į atskirą dubenėlį ir apipilkite 2 šaukštais aliejaus. Supjaustykite porus plonais žiedeliais, šiek tiek pakepinkite labai gerai įkaitintame aliejuje, supilkite vyną, dar 1-2 min. pakepinkite ir užpilkite ant baravykų. Apšlakstykite aliejumi su česnakais. Skanaus.