Svogūnus supjaustome ir apkepinam svieste. Į kitą keptuvę dedame spirgučius, supjaustytus lašinukus ir pjaustytus baravykus. Viską pakepiname. Bulves nuplauname ir su lupena dedame virti į pasūdytą vandenį. Į keptuvę su baravykais sudedame svogūnus ir dar pakepam keletą minučių. baigiant kepti pasūdome, pilame grietinėlę arba grietinę, išmaišome. Išvirtas bulves dedame kelioms minutėms į įkaitintą orkaitę 5 min. Tiekiame baravykus su virtomis su lupena bulvėmis, jas prapjauname kryžmai ir uždedame sviesto.
Skanaus
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių (didelės)
2 vienetai svogūnų
100 gramų kiaulienos (spirgučiai)
1 vienetas kiaulės lašinių (rūkyti, riekelė)
1 litras baravykų (marinuoti ar virti)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
100 mililitrų grietinės (ar grietinėlė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnus supjaustome ir apkepinam svieste. Į kitą keptuvę dedame spirgučius, supjaustytus lašinukus ir pjaustytus baravykus. Viską pakepiname. Bulves nuplauname ir su lupena dedame virti į pasūdytą vandenį. Į keptuvę su baravykais sudedame svogūnus ir dar pakepam keletą minučių. baigiant kepti pasūdome, pilame grietinėlę arba grietinę, išmaišome. Išvirtas bulves dedame kelioms minutėms į įkaitintą orkaitę 5 min. Tiekiame baravykus su virtomis su lupena bulvėmis, jas prapjauname kryžmai ir uždedame sviesto.