• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bananų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pagrindiniui papildomai reiks:

    • 1 pakuotės tipo petit beurre sausainiai (trapus)
    • 100 gr. margarinas (tinka ir sviestas)
    • 2 šaukštai kakavos (tinka ir šokolado griežinėliai)
    • cinamono

    Karamelės padažui papildomai reiks:

    • 1 ½ puodelio. cukraus (vid.puodelis)
    • 1 puodelis. grietinėlės
    • 3 šaukštai margarino (tinka ir sviestas)
    • 3 šaukštai sviesto
    • ½ šaukštelis druska

    Įdarui papildomai reiks:

    • 300 ml grietinėlės riebios
    • 1 valgomasis šaukštas cukraus
    • 1 vanilės
    • šokolado griežinėlių pabarstymui

    Sumalkite sausainius blenderyje miltelių forma. Išlydyti margariną nedideliame puodelyje. Supilkite į sausainius ir sumaišykite dubenyje, 2 šaukštai kakavos ir tr.cinamono. Maišykite tol, kol mišinys taps kaip drėgnas smėlis.Apimantis dugną ir šonus, šiek tiek,paspauskite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, iki 180 C.

    Tuo tarpu mes darome karamelinį padažą:

    Į keptuvę beriame 1 ½ puodelio cukraus ant vidutinės-mažos ugnies. Neliečiam, paliekam kaisti, kol pats sutirštės iki karamelės .Pradės tirštėti kraštai.Nekišti jokių priemonių.Tiesiog paimti keptuvę ir rankomis sukinėti,kad ištirpęs cukrus susimaišytu su neištirpusiu. Kai visas cukrus yra skystas ir kyla burbuliukai, pridėkite grietinėlės palaipsniui, nuolat maišant. Čia mes turime daryti greitus judėsius, nes karamelė su šalta grietinėle gali iškart sukietėti. Įberiame druską (druska gardiną karamelią) Išmaišyti, ir nuimti nuo ugnies. Pridėkite sviesto ir maišykite, kol virs padažu. Leiskite atvėsti. Išimti sausaininį pagrindą iš orkaitės ir palikite atvėsti.

    Tuo tarpu mes darome plaktą grietinėlę. Išplak grietinėlė su cukrumi ir vanile. plakta grietinėlė, turėtų būti šalta iš šaldytuvo ir turėti visus riebalus!

    Paskleiskite karamelinį padažą ant atšalusio sausainių pagrindo ir tolygiai paskirstykite bananų griežinėlius. Paskleiskite plaktą grietinėlę ant bananų. Pabarstykite šokolado gabalėliais. Pusei valandos į šaldytuvą.

Autorius: Aurelija

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bananų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pagrindiniui papildomai reiks:

    • 1 pakuotės tipo petit beurre sausainiai (trapus)
    • 100 gr. margarinas (tinka ir sviestas)
    • 2 šaukštai kakavos (tinka ir šokolado griežinėliai)
    • cinamono

    Karamelės padažui papildomai reiks:

    • 1 ½ puodelio. cukraus (vid.puodelis)
    • 1 puodelis. grietinėlės
    • 3 šaukštai margarino (tinka ir sviestas)
    • 3 šaukštai sviesto
    • ½ šaukštelis druska

    Įdarui papildomai reiks:

    • 300 ml grietinėlės riebios
    • 1 valgomasis šaukštas cukraus
    • 1 vanilės
    • šokolado griežinėlių pabarstymui

    Sumalkite sausainius blenderyje miltelių forma. Išlydyti margariną nedideliame puodelyje. Supilkite į sausainius ir sumaišykite dubenyje, 2 šaukštai kakavos ir tr.cinamono. Maišykite tol, kol mišinys taps kaip drėgnas smėlis.Apimantis dugną ir šonus, šiek tiek,paspauskite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, iki 180 C.

    Tuo tarpu mes darome karamelinį padažą:

    Į keptuvę beriame 1 ½ puodelio cukraus ant vidutinės-mažos ugnies. Neliečiam, paliekam kaisti, kol pats sutirštės iki karamelės .Pradės tirštėti kraštai.Nekišti jokių priemonių.Tiesiog paimti keptuvę ir rankomis sukinėti,kad ištirpęs cukrus susimaišytu su neištirpusiu. Kai visas cukrus yra skystas ir kyla burbuliukai, pridėkite grietinėlės palaipsniui, nuolat maišant. Čia mes turime daryti greitus judėsius, nes karamelė su šalta grietinėle gali iškart sukietėti. Įberiame druską (druska gardiną karamelią) Išmaišyti, ir nuimti nuo ugnies. Pridėkite sviesto ir maišykite, kol virs padažu. Leiskite atvėsti. Išimti sausaininį pagrindą iš orkaitės ir palikite atvėsti.

    Tuo tarpu mes darome plaktą grietinėlę. Išplak grietinėlė su cukrumi ir vanile. plakta grietinėlė, turėtų būti šalta iš šaldytuvo ir turėti visus riebalus!

    Paskleiskite karamelinį padažą ant atšalusio sausainių pagrindo ir tolygiai paskirstykite bananų griežinėlius. Paskleiskite plaktą grietinėlę ant bananų. Pabarstykite šokolado gabalėliais. Pusei valandos į šaldytuvą.

Autorius: Aurelija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų