Piene ištirpinti 5 šaukštus cukraus, beveik visą pakelį vanilinio cukraus ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įdėti 2 kiaušinių trynius, tirpintą sviestą ir užminkyti tešlą. Užminkytą tešlą palikti šiltai, kol ji dvigubai pakils. Pakilusią tešlą dar kartą išminkyti ir dar šiek tiek pakildinti. Tuo tarpu varškę sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, 1 kiaušinio tryniu ir likusiu vaniliniu cukrumi. Iš pakilusios tešlos formuoti bandeles, jų viduje padaryti duobutes ir įdėti į jas varškės kamuoliukus. Paruoštas bandeles sudėti į kepimo skardą ir palikti apie 10 min., kad dar šiek tiek pakiltų. Kepti apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepusias apibarstyti cukraus pudra. Po varške, jei norite, dar galima įdėti po pusę šaukštelio Jūsų mėgstamo džemo. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
7 valgomieji šaukštai cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
300 gramų varškės
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto (tirpinto)
40 gramų mielių
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Piene ištirpinti 5 šaukštus cukraus, beveik visą pakelį vanilinio cukraus ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įdėti 2 kiaušinių trynius, tirpintą sviestą ir užminkyti tešlą. Užminkytą tešlą palikti šiltai, kol ji dvigubai pakils. Pakilusią tešlą dar kartą išminkyti ir dar šiek tiek pakildinti. Tuo tarpu varškę sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, 1 kiaušinio tryniu ir likusiu vaniliniu cukrumi. Iš pakilusios tešlos formuoti bandeles, jų viduje padaryti duobutes ir įdėti į jas varškės kamuoliukus. Paruoštas bandeles sudėti į kepimo skardą ir palikti apie 10 min., kad dar šiek tiek pakiltų. Kepti apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepusias apibarstyti cukraus pudra. Po varške, jei norite, dar galima įdėti po pusę šaukštelio Jūsų mėgstamo džemo. Skanaus.