Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname. Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas. Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams. Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas aguonų
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
1 arbatinis šaukštelis druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname. Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas. Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams. Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Skanaus.