Iš sviesto, pieno, mielų, cukraus bei miltų užminkome mielinę tešlą ir pakildiname. Pakilusią tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio stačiakampiais, kurių vieną galą keletą kartų įpjauname. Dedame norimo džemo (uogienės) ir sulankstome bandeles. Palaikome šiltai, kad pakiltų. Dedame į iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min. Viršų apglaistome cukraus pudra išsukta su citrinos sultimis arba apibarstome cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
70 gramų cukraus
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
75 gramai sviesto
30 gramų mielių
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš sviesto, pieno, mielų, cukraus bei miltų užminkome mielinę tešlą ir pakildiname. Pakilusią tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio stačiakampiais, kurių vieną galą keletą kartų įpjauname. Dedame norimo džemo (uogienės) ir sulankstome bandeles. Palaikome šiltai, kad pakiltų. Dedame į iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min. Viršų apglaistome cukraus pudra išsukta su citrinos sultimis arba apibarstome cukraus pudra. Skanaus.