PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
Cukrus, 2 šaukštai
Cinamonas, 1 šaukštas
Sviestas, 2 šaukštai
Papuošimui:
1 kiaušinis
Cukraus pudra (jei pageidaujate)
Į 2 šaukštus pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1 šaukštelį), išmaišyti ir palikti 5 minutėms.
2 stiklines pieno pašildyti su sviestu ir cukrum (kol ištirps sviestas).
Paimti didelį dubenį, supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą (minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai, kad tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm pločio bandelėmis (daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplečia),
sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį), papuošimui galite apiberti perliniu cukrumi. Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!