Mieles ištrinti su cukrumi, kol pasidarys skysta masė. Supilti šiltą, bet ne karštą pieną. Beriame pusę miltų ir įmušame kiaušinius. Pastatome šiltoje vietoje, apie 30 C, ir leidžiame mielėms "augti".
Po pusvalandžio sudėti likusius miltus, supilti išlydytą sviestą, cukrų, druską, ir pradedam minkyti tešlą. Miltų nedėti per daug, kas tešla nebūtų kieta. Kai bus išminkyta, padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampinį lakštą, ant jo tepti sviestą, pabarstyti cukrumi, cinamonu, susukti tešlą į ritię ir supjaustyti norimo dydžio bandelėmis. Jas patepti kiaušiniu ir pabarstyti rudu cukrumi. Kepti 220 C orkaitėje apie 15 min. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus (rudas)
2 vienetai kiaušinių
700 gramų kvietinių miltų
500 mililitrų pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
150 gramų sviesto
80 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdaras: 50 g sviesto Cinamono, cukraus
Mieles ištrinti su cukrumi, kol pasidarys skysta masė. Supilti šiltą, bet ne karštą pieną. Beriame pusę miltų ir įmušame kiaušinius. Pastatome šiltoje vietoje, apie 30 C, ir leidžiame mielėms "augti".
Po pusvalandžio sudėti likusius miltus, supilti išlydytą sviestą, cukrų, druską, ir pradedam minkyti tešlą. Miltų nedėti per daug, kas tešla nebūtų kieta. Kai bus išminkyta, padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampinį lakštą, ant jo tepti sviestą, pabarstyti cukrumi, cinamonu, susukti tešlą į ritię ir supjaustyti norimo dydžio bandelėmis. Jas patepti kiaušiniu ir pabarstyti rudu cukrumi. Kepti 220 C orkaitėje apie 15 min. Skanaus!