INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 2/5 stiklinės pieno (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 7 gramai mielių (sausos)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Piene ištirpinti mieles, sudėti 1 stiklinę miltų, gerai išplakti ir pastatyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Po to sudėti su cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi išplaktus kiaušinių trynius, išlydytą sviestą ir likusius miltus.
Miltus berti pamažu ir žiūrėti, kad tešla beveik neliptų prie rankų, bet ir nebūtų kieta (man prireikė apie 2 stiklinių miltų).
Visus ingredientus gerai išminkyti.
Palikti, kad pakilltų.
Pakilusią tešlą vėl išminkyti, formuoti nedidelio kiaušinio dydžio bandeles, sudėti ant skardos ir palikti 15 min., kad šiek tiek pakiltų.
Pakilusias bandeles patepti plaktu kiaušiniu, pabarstyti kuo tik Jūsų širdis geidžia ir kepti apie 30-50 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Autorius: skonisirkvapas.blogspot.com