INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 100 gramų cukraus pudros
- šiek tiek cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 0.5 kilogramo kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto (ar margarinas)
- 30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 50 g miltų ir šaukštas cukraus sumaišoma su mielėmis, užpilama trupučiu šilto pieno, palaikoma, kad pakiltų. Kiaušinių tryniai ir kiaušiniai ištrinami su cukraus pudra, supilamos mielės, įberiama druskos, tarkuotos citrinos žievelės. Į masę supilamas likęs pienas, suberiami miltai ir užminkoma tešla. Vėliau supilamas tirpintas sviestas ir dar sykį tešla pakildinama.
Daromos apvalios bandelės, jos dedamos į aliejumi pateptą skardą ir dar pakildinamos. Tada aptepamos išplaktu kiaušiniu, apibarstomos cukrumi ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje.
REKLAMA