Nedideliame puode ant silpnos ugnies sumaišyti cukrų, krakmolą ir žiupsnelį druskos, po truputį supilti pieną ir pavirinti, kol pienas užvirs. Po užvirimo dar pavirti 2 min, pastoviai maišant. Trynius išplakti ir, po truputį, įmaišyti į pieno masę, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies. Masę supilti į kitą indą, suberti pakelį vanilinio cukraus ir padėti į šaldytuvą 1 val. Patiekti desertą su sutrintu bananu, sumaltais saldainiais ir šokoladu.
Autorius: Skanuks
INGREDIENTAI:
1 vienetas bananų
100 cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
350 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek saldainių (karameliniai)
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideliame puode ant silpnos ugnies sumaišyti cukrų, krakmolą ir žiupsnelį druskos, po truputį supilti pieną ir pavirinti, kol pienas užvirs. Po užvirimo dar pavirti 2 min, pastoviai maišant. Trynius išplakti ir, po truputį, įmaišyti į pieno masę, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies. Masę supilti į kitą indą, suberti pakelį vanilinio cukraus ir padėti į šaldytuvą 1 val. Patiekti desertą su sutrintu bananu, sumaltais saldainiais ir šokoladu.