PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vidutiniame puode pupeles užpilti vandeniu (2 cm virš pupelių), sudėti nuluptas česnakų skilteles, SANTA MARIA lauro lapelį, čiobrelius ir užvirinti.
Tuomet sumažinti ugnį ir troškinti pupeles virš mažos ugnies, kartais pamaišant, kol suminkštės (apie 2 val.).
Visą laiką troškinant reikia išlaikyti 2 cm virš pupelių vandens lygį.
Išvirtas pupeles bei česnako skilteles nusunkti (pasilikti 0,3 stiklinės skysčio padažui) ir sudėti į vieną dubenį su 0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus, 0,3 stiklinės nuoviro ir viską gerai sutrinti.
Paskaninti druska bei pipirais.
Petražoles, salierą bei likusį aliejų sutrinti iki vientisos masės ir paskaninti druska bei pipirais.
Pupelių padažą sudėti į dubenėlį, o ant viršaus sudėti petražolių bei salierų masę.
Skanaus.