Pasiimkite didelį, žemą, stiklinį indą ir sulaužykite į jį sausainius. Tuomet į virimui skirtą puodą įdėkite sviestą ir virkite ant silpnos ugnies. Sviestui ištirpus supilkite kondensuotą pieną į tą patį puodą, ugnį padidinkite, palaipsniui maišykite. Kai pradės kunkuliuoti išjunkite ir visą masę supilkite ant sausainių. Palaukite, kol atvės, tuomet įdėkite į šaldytuvą. Atšalus skanaukite. Galima gaminti ir juodą tinginį, tiesiog vietoj baltų sausainių dėti rudus, o į sviesto, bei kondensuoto pieno mišinį įdėti 3-4 šaukštus kakavos. Skanaus.
Autorius: Viktorija D.
INGREDIENTAI:
4 vienetai sausainių (pakeliai)
200 gramų sviesto
1 vienetas kondensuoto pieno (indelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiimkite didelį, žemą, stiklinį indą ir sulaužykite į jį sausainius. Tuomet į virimui skirtą puodą įdėkite sviestą ir virkite ant silpnos ugnies. Sviestui ištirpus supilkite kondensuotą pieną į tą patį puodą, ugnį padidinkite, palaipsniui maišykite. Kai pradės kunkuliuoti išjunkite ir visą masę supilkite ant sausainių. Palaukite, kol atvės, tuomet įdėkite į šaldytuvą. Atšalus skanaukite. Galima gaminti ir juodą tinginį, tiesiog vietoj baltų sausainių dėti rudus, o į sviesto, bei kondensuoto pieno mišinį įdėti 3-4 šaukštus kakavos. Skanaus.