INGREDIENTAI:
- 4 vienetai svogūnų
- 500 gramų kvietinių miltų
- 3 arbatiniai šaukšteliai saulėgrąžų aliejaus
- šiek tiek acto
- 500 gramų kelmučių (kojelės)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus pavirti apie 1-2 val., išgriebti ir permalti. Masę patroškinti aliejuje. Iš miltų išminkyti nelimpančią tešlą. Tešlą iškočioti ir padalinti skritulėliais (stilkinės diametro). Ant skritulėlių uždėti po šaukštą grybų ir užlenkti, kad tešla aptrauktų grybus iš visų galų, turi gautis pusrutulio formos koldūnai. Galus suspausti, kad suliptų. Į sultinį kuriame virė grybai įpilti 2 šaukštus miltų, užvirti ir sudėti padarytus koldūnus. Pavirus apie 10 min. įpilti acto ir druskos pagal skonį. Sriuba paruošta.
REKLAMA