Apvirti kopūstą ir atsargiai nuimti didžiuosius lapus. Išvirti ryžius ir atvėsinti. Ryžius, kiaulienos bei jautienos faršą sumaišyti ir pagardinti prieskoniais. Paimti kopūsto lapą, ant jo galo dėti faršo ir suvynioti. Padaryti balandėlius iš visų kopūsto lapų. Balandėlius dėti vieną prie kito į puodą, uždėti juostelėmis arba griežinėliais supjaustytas morkas, užpilti vandeniu, įberti druskos ir troškinti apie 30 min. Patiekti su bulvių koše ir grietine. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (didelė galva)
6 vienetai morkų (vidutinės)
125 gramai ryžių
300 gramų kiaulės faršo
300 gramų jautienos faršo
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apvirti kopūstą ir atsargiai nuimti didžiuosius lapus. Išvirti ryžius ir atvėsinti. Ryžius, kiaulienos bei jautienos faršą sumaišyti ir pagardinti prieskoniais. Paimti kopūsto lapą, ant jo galo dėti faršo ir suvynioti. Padaryti balandėlius iš visų kopūsto lapų. Balandėlius dėti vieną prie kito į puodą, uždėti juostelėmis arba griežinėliais supjaustytas morkas, užpilti vandeniu, įberti druskos ir troškinti apie 30 min. Patiekti su bulvių koše ir grietine. Skanaus.