Baklažaną supjaustykite išilgai plonomis (3-5 mm) juostelėmis. Pabarstykite jas druska, prispauskite su kokiu nors presu ir palikite 20 min. Vėliau nuspauskite, nuplaukite ir išdžiovinkite. Apkepkite svieste baklažano riekeles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Apkeptus baklažanus paguldykite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Įdarui susmulkinkite riešutus, įspauskite į juos česnaką. Ant kiekvienos baklažano juostelės uždėkite riešutinio įdaro ir suvyniokite. Suktinukus sudėkite į lėkštę, papuoškite žalumynais, granatų sėklomis arba citrinos griežinėliais.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
2 česnakų
50 gramų graikinių riešutų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažaną supjaustykite išilgai plonomis (3-5 mm) juostelėmis. Pabarstykite jas druska, prispauskite su kokiu nors presu ir palikite 20 min. Vėliau nuspauskite, nuplaukite ir išdžiovinkite. Apkepkite svieste baklažano riekeles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Apkeptus baklažanus paguldykite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Įdarui susmulkinkite riešutus, įspauskite į juos česnaką. Ant kiekvienos baklažano juostelės uždėkite riešutinio įdaro ir suvyniokite. Suktinukus sudėkite į lėkštę, papuoškite žalumynais, granatų sėklomis arba citrinos griežinėliais.