INGREDIENTAI:
- 1 vienetas baklažanų
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 sauja moliūgų (sėklos)
- 1 vienetas skumbrių (karštai rūkyta)
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Apipilti druska – kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file – peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus. Skumbrę susmulkinti. Baklažanus pakepinti su druska ir alyvuogių aliejumi kol gražiai apskrus. Kol baklažanai kepa, sutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai sutrupinti moliūgų sėklas. Apkeptus baklažanus susmulkinti grūstuku, blenderiu arba virtuviniu kombainu – taip gaunami vadinamieji baklažanų ikrai. Sumaišyti su žuvimi, tarkuota citrinos žievele. Viršų pabarstyti trupintomis moliūgų sėklomis.
Tepti ant skrudintos ciabattos, krekerių, duoniukų ar kitų mėgstamų duonos produktų. Taip galima naudoti kaip mėgstamų makaronų padažą.
Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt
Autorius: Čiop Čiop kursai