INGREDIENTAI:
- 8 vienetai baklažanų (nedideli)
- šiek tiek dašių (2 šakelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 6 vienetai pomidorų pastos
- 3 valgomieji šaukštai ryžių (apvaliagrūdžiai)
- 3 vienetai svogūnų
- šiek tiek druskos
- 6 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti, pabarstyti pipirais.
Nupjauti baklažanų galus prie kotelių. Kiekvieną baklažaną 3-4 cenimetrus išilgai įpjauti, į įpjovas prikimšti ryžių. Įdarytus baklažanus iš abiejų pusių apkepti įkaitintame aliejuje ir vienu sluoksniu sudėti į troškintuvą.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, apkepinti, kol pagels, suberti ant baklažanų. Ant viršaus sudėti nuluptus ir plonom riekelėm supjaustytus pomidorus.
Į troškintuvą įpilti truputėlį vandens, uždengti ir 15-20 minučių patroškinti.
Prieš baigiant įberti pagal skonį druskos, susmulkintus dašius.
Patiekiami karšti.
REKLAMA