INGREDIENTAI:
- 100 gramų aguonų
- 0.5 stiklinės cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir druską.
1 kiaušinį su cukrumi ištrinti iki baltumo, pridėti ištirpintą sviestą, išmaišyti, supilti mieles ir po truputį beriant miltus išminkyti tešlą, pastatyti 1 valandai. Po valandos perminkyti ir palikti dar 1,5 valandos.
Pakilusią tešlą padalinti į du nevienodo dudžio gabalus. Iš didesniojo iškočioti apvalų paplotį, šakute subraukyti skersai ir išilgai, patepti suplaktu kiašiniu. Iš mažesniojo išrutulioti du pailgus volelius, persukti ir kaip tvorelę sudėti ant papločio palei kraštą. Į vidų suberti pašutintas ir sugrūstas aguonas.
Perkelti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir apie 20 minučių kepti gerai įkaitintoje orkaitėje.
REKLAMA