Avižas sutrinti, užpilti šaltu šaltinio vandeniu, virti 30 – 50 minučių, palikti, kad atauštų (2 – 3 valandoms), perkošti, dėti medų. Palikti šiltoje vietoje, kad įrūgtų. Paskui girą supilstyti į butelius, užkimšti ir 3 dienoms išnešti į šaltą vietą.
Autorius: Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
500 gramų avižų
50 gramų medaus
5 litrai vandens (šaltinio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avižas sutrinti, užpilti šaltu šaltinio vandeniu, virti 30 – 50 minučių, palikti, kad atauštų (2 – 3 valandoms), perkošti, dėti medų. Palikti šiltoje vietoje, kad įrūgtų. Paskui girą supilstyti į butelius, užkimšti ir 3 dienoms išnešti į šaltą vietą.