Pagal proporcijas avižinių dribsnių, manų ir džiuvėsėlių reikės 3:2:1. Pirmiausiai piene su vandeniu išverdame avižinius dribsnius (geriausiai tuos, kuriuos reikia pavirti). Kuomet jie jau išbrinkę, sudedame manų kruopas ir džiūvėsėlius bei visus prieskonius ir dar paverdame 1-2 minutes (jei pritrūksta skysčio, geriau įpilti pieno ). Visą laiką košę reikia maišyti, kad nesviltų. Tuomet uždengę dar leidžiame pabrinkti kelias minutes. Galima daryti ir saldų variantą su džiovintais vaisiais ir riešutais.
Autorius: EgleEglute
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai)
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek pieno
šiek tiek manų kruopų
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagal proporcijas avižinių dribsnių, manų ir džiuvėsėlių reikės 3:2:1. Pirmiausiai piene su vandeniu išverdame avižinius dribsnius (geriausiai tuos, kuriuos reikia pavirti). Kuomet jie jau išbrinkę, sudedame manų kruopas ir džiūvėsėlius bei visus prieskonius ir dar paverdame 1-2 minutes (jei pritrūksta skysčio, geriau įpilti pieno ). Visą laiką košę reikia maišyti, kad nesviltų. Tuomet uždengę dar leidžiame pabrinkti kelias minutes. Galima daryti ir saldų variantą su džiovintais vaisiais ir riešutais.