Šie sausainiai turėtų būti kiekvienos šeimininkės receptų knygoje, nes yra labai labai greitai paruošiami ir labai skanūs! Viduje jie minkštučiai ir labai kvapnūs! Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Viską užpilame pašildytu pienu. Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų. Suberkite cinamoną bei kardamoną. Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus bei sezamo sėklas. Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus. Imame kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar margarinu ir dedame po šaukštą. Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipūs. Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti šokoladu, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų. Gal ir neatrodo labai išvaizdžiai, bet yra labai labai skanučiai! Viskas! Skanaus!
Autorius: Elinda
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 stiklinė cukraus
šiek tiek graikinių riešutų
1 arbatinis šaukštelis kardamono
100 gramų margarino
5 valgomieji šaukštai medaus
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek pieno (ketvirtadalis stiklinės)
šiek tiek razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek avižinių dribsnių
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šie sausainiai turėtų būti kiekvienos šeimininkės receptų knygoje, nes yra labai labai greitai paruošiami ir labai skanūs! Viduje jie minkštučiai ir labai kvapnūs! Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Viską užpilame pašildytu pienu. Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų. Suberkite cinamoną bei kardamoną. Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus bei sezamo sėklas. Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus. Imame kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar margarinu ir dedame po šaukštą. Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipūs. Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti šokoladu, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų. Gal ir neatrodo labai išvaizdžiai, bet yra labai labai skanučiai! Viskas! Skanaus!