Avižinius dribsnius paskrudiname keptuvėje su sviestu.
Kiaušinis išsukamas su cukrumi ir sumaišoma su dribsniais. Įberiama miltų, kėlimo miltelių ,grietinės. Viskas gerai išmaišoma.
Tešla dedama rutuliukais ant skardos išteptos sviestu ir kepama 180°C apie 30 minučių (jei prieš tai įkaitinsite skardą iškeps greičiau, žiūrėkite kada įgaus gelsvą spalvą).
Skanaus ! :)
P.S. Jei norite mažesnio kiekio pamažinkite dvigubai ingredientus, nes iš 400 gramų avižinių dribsnių išeina daug sausainių.
Autorius: Gintarė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
150 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek razinų (arba smulkinti riešutai)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
400 gramų avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avižinius dribsnius paskrudiname keptuvėje su sviestu.
Kiaušinis išsukamas su cukrumi ir sumaišoma su dribsniais. Įberiama miltų, kėlimo miltelių ,grietinės. Viskas gerai išmaišoma.
Tešla dedama rutuliukais ant skardos išteptos sviestu ir kepama 180°C apie 30 minučių (jei prieš tai įkaitinsite skardą iškeps greičiau, žiūrėkite kada įgaus gelsvą spalvą).
Skanaus ! :)
P.S. Jei norite mažesnio kiekio pamažinkite dvigubai ingredientus, nes iš 400 gramų avižinių dribsnių išeina daug sausainių.