Iš miltų, vieno kiaušinio ir vandens užsiminkykite tešlą kaip virtinukams. Minkydami įpilkite šlakelį aliejaus, tešla bus elastingesnė ir nekibs prie rankų. Išminkytą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Įdarui išvirkite bei sumalkite grybus, susmulkinkite svogūną ir viską pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Dėkite įdaro ant tešlos kvadratėlio, sulenkite priešingais kampais ir suformuokite „ausytę“. Paruoštas „ausytes“ virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. Patiekite su grietine ar pašlakstę alyvuogių aliejumi. Skanaus!
Autorius: Lincė
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek aliejaus
šiek tiek grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, vieno kiaušinio ir vandens užsiminkykite tešlą kaip virtinukams. Minkydami įpilkite šlakelį aliejaus, tešla bus elastingesnė ir nekibs prie rankų. Išminkytą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Įdarui išvirkite bei sumalkite grybus, susmulkinkite svogūną ir viską pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Dėkite įdaro ant tešlos kvadratėlio, sulenkite priešingais kampais ir suformuokite „ausytę“. Paruoštas „ausytes“ virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. Patiekite su grietine ar pašlakstę alyvuogių aliejumi. Skanaus!