INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 0.5 vieneto citrinų
- 250 gramų cukraus
- 1 kilogramas obuolių
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 100 gramų džiūvesėlių
- 100 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 100 gramų razinų
- 2 valgomieji šaukštai romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš miltų, kiaušinio, šilto vandens, alyvuogių aliejaus ir trupučio druskos išminkyti tešlą, suploti į rutulį, aptepti sviestu, suvynioti į plėvelę, paskui į šiltą pledą ir palaikyti 30 minučių.
Obuolius nuvalyti, supjaustyti plonais gabaliukais, sumaišyti su cukrumi, razinomis, cinamonu ir romu.
Džiūvėsėlius pakepinti svieste.
Tešlą iš pradžių plonai iškočioti, o paskui ištampyti rankomis, kol ji taps visiškai plona. Pašlakstyti pusės citrinos sultimis, pabarstyti džiūvėsėliais, ant dviejų trečdalių ploto išdėlioti obuolių masę. Susukti į vyniotinį, baigiant neužpildytu pakraščiu.
Įdėti vyniotinį į pateptą aliejumi kepimo skardą ir 30-35 minutes kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
REKLAMA