• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 250 gramų cukraus
  • 1 kilogramas obuolių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 100 gramų džiūvesėlių
  • 100 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 2 valgomieji šaukštai romo

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, kiaušinio, šilto vandens, alyvuogių aliejaus ir trupučio druskos išminkyti tešlą, suploti į rutulį, aptepti sviestu, suvynioti į plėvelę, paskui į šiltą pledą ir palaikyti 30 minučių.
    Obuolius nuvalyti, supjaustyti plonais gabaliukais, sumaišyti su cukrumi, razinomis, cinamonu ir romu.
    Džiūvėsėlius pakepinti svieste.
    Tešlą iš pradžių plonai iškočioti, o paskui ištampyti rankomis, kol ji taps visiškai plona. Pašlakstyti pusės citrinos sultimis, pabarstyti džiūvėsėliais, ant dviejų trečdalių ploto išdėlioti obuolių masę. Susukti į vyniotinį, baigiant neužpildytu pakraščiu.
    Įdėti vyniotinį į pateptą aliejumi kepimo skardą ir 30-35 minutes kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų