1. Atsargiai atverkite austres, laikydami kiautą rankšluosčiu, kruopščiai pjaudami per pagrindinį nervą. 2. Nuplaukite obuolį ir supjaustykite 5 mm storio ir kelių centimetrų pločio lazdelėmis. 3. Sukarpykite kelis Nori jūros dumblių lapus. 4. Sudėkite austres ant grūsto ledo (nebūtina) ar žalių salotų. 5. Uždėkite Nori ir obuolių gabalėlius ant austrių.
Kulinarinis loftas „Čiop Čiop“ austrių sezono proga parengė specialų austrių ir šampano derinimo kursą. Jo metu „Čiop Čiop“ šefas prancūzas Marcas d’Erceville supažindins su skirtingais austrių patiekimo būdais. Šiam kursui Vyno akademijos ekspertai priderino šampaną „Moutard“. Austrių ir šampano deriniai bus vertinami spalio 27 dieną, o dabar šefas Marcas d‘Erville siūlo pasitelkti sezoninius produktus – rūgščius lietuviškus obuolius, kurių šiuo metu apstu turguose ir soduose.
Daugiau apie kursą: http://www.ciopciop.lt/kursas/austres-sampanas-61
Autorius: Čiop Čiop
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
2 vienetai obuolių (maži, rūgštūs)
16 vienetų austrių (Belono)
šiek tiek jūros dumblių lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Atsargiai atverkite austres, laikydami kiautą rankšluosčiu, kruopščiai pjaudami per pagrindinį nervą. 2. Nuplaukite obuolį ir supjaustykite 5 mm storio ir kelių centimetrų pločio lazdelėmis. 3. Sukarpykite kelis Nori jūros dumblių lapus. 4. Sudėkite austres ant grūsto ledo (nebūtina) ar žalių salotų. 5. Uždėkite Nori ir obuolių gabalėlius ant austrių.
Kulinarinis loftas „Čiop Čiop“ austrių sezono proga parengė specialų austrių ir šampano derinimo kursą. Jo metu „Čiop Čiop“ šefas prancūzas Marcas d’Erceville supažindins su skirtingais austrių patiekimo būdais. Šiam kursui Vyno akademijos ekspertai priderino šampaną „Moutard“. Austrių ir šampano deriniai bus vertinami spalio 27 dieną, o dabar šefas Marcas d‘Erville siūlo pasitelkti sezoninius produktus – rūgščius lietuviškus obuolius, kurių šiuo metu apstu turguose ir soduose.
Daugiau apie kursą: http://www.ciopciop.lt/kursas/austres-sampanas-61