Gaivios, ypatingo skonio ir gana sočios salotos.
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas aštunkojų (nuvalytas)
- 250 mililitrų vyno acto (baltojo)
- 125 mililitrai alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies)
- 1 vienetas citrinų (pjaustytos skiltelėmis)
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 1 vienetas svogūnų
- 5 vienetai alyvuogių be kauliukų
- 5 lapai salotų
- 1 pundelis petražolių
- 3 arbatiniai šaukšteliai petražolių (smulkiai supjaustytos)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 skiltelė česnakų (smulkinta)
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai (pagal skonį)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pripildykite gilų prikaistuvį vandens, sudėkite pundelį petražolių, aštuonkojį, supilkite actą, įberkite druskos.
- Ne pilnai uždenkite prikaistuvį ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 50 - 55 minutes ant lėtos ugnies. Jeigu pastebėsite, kad čiuptuvai trūkinėja ir riečiasi į viršų, tučtuojau išjunkite ugnį, nes tai rodo, kad aštuonkojis išvirė. Aštuonkojį atvėsinkite tame pačiame vandenyje,kuriame virė. Šitaip atvėsintas bus dar minkštesnis. Nusunkite ir perplaukite tekančiu šaltu vandeniu.
- Mažu peiliu išpjaukite akis, tada išstumkite ir pašalinkite "snapą" (burnos dalis). Nulupkite odą ir nupjaukite čiuptuvus. Kūną supjaustykite gabaliukais, o čiuptuvus sukapokite. Sudėkite į tinkamą indą.
- Mažame dubenyje sumaišykite aliejų, susmulkintas petražoles, česnaką, druską ir juoduosius pipirus.
- Apipilkite šiuo mišiniu aštuonkojį ir porą valandų palaikykite, kad geriau įsigertų prieskonių kvapas.
- Supjaustykite pomidorą, salotas, svogūną, dėkite į lėkštę. Suberkite alyvuoges be kauliukų, aštuonkojo gabaliukus. Papuoškite citrinos skiltelėmis.
REKLAMA