Išvirti aštunkojį greitpuodyje (virti maždaug apie 30-40 min.). Nuplauti labai švariai bulves su lupena, sudėti į skardą ir užberti gana nemažai rupios druskos. Kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol bulvės taps minkštos. Išėmus jas iš orkaitės sudėti ant lentelės ir į kekvieną trenkti su kumščiu, kad jos praskiltų. Tada, jei turite, į molinį padėklą sudėti supjaustytą gabalais aštunkojį ir bulves. Apibarstyti smulkiai supjaustytu svogūnu ir česnaku. Viską apipilti alyvuogių aliejumi (maždaug 1 stikline aliejaus). Įdėti kepti į 190 laipsnių temperatūros orkaitę apie 30 min. Išėmus apibarstyti petražolėmis. Skanaus.
Autorius: Jolanta Viegas
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
4 česnakų
1 vienetas laurų lapų (lapas)
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
1 ir 1/3 kilogramo aštunkojų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti aštunkojį greitpuodyje (virti maždaug apie 30-40 min.). Nuplauti labai švariai bulves su lupena, sudėti į skardą ir užberti gana nemažai rupios druskos. Kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol bulvės taps minkštos. Išėmus jas iš orkaitės sudėti ant lentelės ir į kekvieną trenkti su kumščiu, kad jos praskiltų. Tada, jei turite, į molinį padėklą sudėti supjaustytą gabalais aštunkojį ir bulves. Apibarstyti smulkiai supjaustytu svogūnu ir česnaku. Viską apipilti alyvuogių aliejumi (maždaug 1 stikline aliejaus). Įdėti kepti į 190 laipsnių temperatūros orkaitę apie 30 min. Išėmus apibarstyti petražolėmis. Skanaus.