• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 7 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1600 gramų kvietinių miltų
  • 700 mililitrų pieno
  • 150 gramų sviesto
  • 100 gramų mielių (kubelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištirpiname stiklinėje su 1 šaukštu cukraus ir 2 šaukštais šilto pieno. Paliekame pastovėti šiltame vandenyje tol, kol mielės pradės putoti. Tada dideliame dubenyje išplakame kiaušinius, likusį cukrų, ir truputį miltų, sudedame mieles, ir maišome, kad gautųsi tirštos grietines masė. Visą ši reikaliuką paliekame pastovėti šiltame vandenyje apie pusvalandį. Tada maišant tešlą suberiame likusius miltus, ištirpintą karštą sviestą, ir gautą tešla pamušame ranka kelias minutes. Vėl ji keliauja į šiltą vandenį kokiam pusvalandžiui, kol panašiai padvigubės. Jokiu būdu tešlos neperminkykite! Gražiai imant iš krašto tešlą sukite, kol ji nutruks nuo visos masės. Taip gaminate norimo dydžio ir formos bandelę.

    Įdarui dažniausiai naudoju obuolius cukruje, varškę, lašinukus, arba tai ką leidžia šaldytuvas :) Taigi, skanaus :) Bandelių gausis daug, jei norite mažiau-prašom kiekį mažinti perpus. Gero gaminimo, pagal mano patobulintą močiutės receptą.

Autorius: Armina

INGREDIENTAI:

  • 7 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1600 gramų kvietinių miltų
  • 700 mililitrų pieno
  • 150 gramų sviesto
  • 100 gramų mielių (kubelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištirpiname stiklinėje su 1 šaukštu cukraus ir 2 šaukštais šilto pieno. Paliekame pastovėti šiltame vandenyje tol, kol mielės pradės putoti. Tada dideliame dubenyje išplakame kiaušinius, likusį cukrų, ir truputį miltų, sudedame mieles, ir maišome, kad gautųsi tirštos grietines masė. Visą ši reikaliuką paliekame pastovėti šiltame vandenyje apie pusvalandį. Tada maišant tešlą suberiame likusius miltus, ištirpintą karštą sviestą, ir gautą tešla pamušame ranka kelias minutes. Vėl ji keliauja į šiltą vandenį kokiam pusvalandžiui, kol panašiai padvigubės. Jokiu būdu tešlos neperminkykite! Gražiai imant iš krašto tešlą sukite, kol ji nutruks nuo visos masės. Taip gaminate norimo dydžio ir formos bandelę.

    Įdarui dažniausiai naudoju obuolius cukruje, varškę, lašinukus, arba tai ką leidžia šaldytuvas :) Taigi, skanaus :) Bandelių gausis daug, jei norite mažiau-prašom kiekį mažinti perpus. Gero gaminimo, pagal mano patobulintą močiutės receptą.

Autorius: Armina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų