Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų. Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis. Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min. Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus. Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes. Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą. Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų. Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Iškeptą pyragą palikite atvėsti. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Rima
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
1/3 stiklinės cukraus (smulkus)
450 gramų slyvų
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių
7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
2 valgomieji šaukštai brendžio
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų. Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis. Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min. Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus. Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes. Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą. Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų. Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Iškeptą pyragą palikite atvėsti. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus.