Daržoves nuplauti, nusausinti. Papriką supjaustyti smulkiais kubeliais (5x5 mm). Petražoles susmulkinti. Svogūną supjaustyti kubeliais kaip ir papriką. Daržoves sumaišyti, pasūdyti, suberti pipirus. Tada supilti actą ir alyvuogių aliejų. Sumaišyti. Sudėti į stiklainį su dangteliu ir padėti į šaldytuvą nakčiai. Šis padažas patiekiamas prie keptos mėsos. Taip pat galima naudoti kaip marinatą mėsai.
Autorius: Raimonda
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
4 vienetai paprikų (raudona)
2 saujos petražolių
2 vienetai svogūnų
250 mililitrų alyvuogių aliejaus
85 mililitrai acto (vyno)
1.5 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Daržoves nuplauti, nusausinti. Papriką supjaustyti smulkiais kubeliais (5x5 mm). Petražoles susmulkinti. Svogūną supjaustyti kubeliais kaip ir papriką. Daržoves sumaišyti, pasūdyti, suberti pipirus. Tada supilti actą ir alyvuogių aliejų. Sumaišyti. Sudėti į stiklainį su dangteliu ir padėti į šaldytuvą nakčiai. Šis padažas patiekiamas prie keptos mėsos. Taip pat galima naudoti kaip marinatą mėsai.