Kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir jas šiek tiek pamušti. Viename dubenėlyje sumaišyti raudonėlius, česnako miltelius, druską bei pipirus ir gautu mišiniu įtrinti kepsnius. Viename dubenyje suplakti su miltais kiaušinius. Į kitą dubenėlį supilti džiūvėsėlius. Apvolioti kiaulienos kepsnius pirmiausia kiaušinių ir miltų mišinyje, o po to džiūvėsėliuose. Apvoliotus kepsnius uždengus kepti virš vidutinės ugnies keptuvėje su aliejumi, kol kepsniai gražiai apskrunda ir gerai iškepa jų vidus. Patiekti su bulvių koše. Skanaus.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio česnakų (milteliai)
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės kvietinių miltų
3/4 stiklinės džiūvesėlių (malti)
500 gramų kiaulės nugarinės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir jas šiek tiek pamušti. Viename dubenėlyje sumaišyti raudonėlius, česnako miltelius, druską bei pipirus ir gautu mišiniu įtrinti kepsnius. Viename dubenyje suplakti su miltais kiaušinius. Į kitą dubenėlį supilti džiūvėsėlius. Apvolioti kiaulienos kepsnius pirmiausia kiaušinių ir miltų mišinyje, o po to džiūvėsėliuose. Apvoliotus kepsnius uždengus kepti virš vidutinės ugnies keptuvėje su aliejumi, kol kepsniai gražiai apskrunda ir gerai iškepa jų vidus. Patiekti su bulvių koše. Skanaus.